Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан каза в обширно интервю с

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан каза в обширно интервю с
Коментари Харесай

Орбан: Връщането на Тръмп е единственият изход от войната в Украйна

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан сподели в обстойно изявление с някогашния водещ на Fox News Тъкър Карлсън , че единственият път за преустановяване на войната в Украйна ще бъде преизбирането на Доналд Тръмп за президент.

В изявлението, оповестено в сряда на страницата на Карлсън в X, известна преди като Twitter, Орбан похвали външната политика на Тръмп , като в същото време разкритикува администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и нейния метод към войната.

Той сподели, че връщането на Тръмп на поста ще бъде " единственият излаз " от спора и че всяко съмнение, че Киев може да завоюва войната против Русия, е " неистина ".

" Руснаците са доста по-силни, доста по-многобройни от украинците ", сподели Орбан. " Обадете се на Тръмп.... Тръмп е индивидът, който може да избави западния свят. "
 Орбан: Силите на Украйна се изчерпват
Орбан: Силите на Украйна се изчерпват

Войната в Украйна не може да бъде позволена на бойното поле а единствено посредством дипломация и договаряния.

30-минутното видео изявление, снимано на 21 авгус т на тераса на кабинета на министър-председателя с аспект към Будапеща, беше второто за две години сред Карлсон и Орбан .

Докато беше на посещаване в Унгария през 2021 г ., предаването на Карлсън по Fox News се излъчваше в продължение на една седмица от столицата, където той възхваляваше самозваната " нелиберална народна власт " на Орбан - система, която заобикаля обичайните демократични полезности в интерес на консервативното християнско ръководство - като модел за Съединените щати да последват.

Орбан, който е на поста от 2010 година, от дълго време е подложен на критика , че управлява една все по-автократична политическа система. Европейският съюз, както и Държавният департамент на Съединени американски щати и голям брой интернационалните наблюдаващи, настояват, че Орбан е ограничил правата на малцинствата , завзел е контрола върху правосъдната система и медиите и е манипулирал изборната система, с цел да подсигурява властта си.

И въпреки всичко в изявлението Орбан подлага на критика множеството федерални обвинявания против Тръмп - в това число за хипотетично погрешно боравене с класифицирани документи и за опит за анулация на изборите през 2020 година - като корист с държавната власт на Съединени американски щати, нещо, което съгласно него е немислимо в Унгария.

" Да се ​​използва правосъдната система против политически съперници - в Унгария, мисля, че е невероятно да си представим ", сподели той. " Това беше направено от комунистите. Това е доста комунистическа методология. "
 Си Ен Ен: Путин ще бави войната, до момента в който Тръмп завоюва изборите
Си Ен Ен: Путин ще бави войната, до момента в който Тръмп завоюва изборите

Опасения от двете страни на Атлантика

Той също по този начин се оплака от напъните на Държавния департамент на Байдън да накара държавното управление на Унгария да усъвършенства резултатите си в региона на върховенството на закона и човешките права, като сподели, че макар че Унгария е член на НАТО и съдружник на Съединени американски щати, " ние сме третирани по-зле от руснаците. За какво става дума? "

След нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 година държавното управление на Орбан поддържа околните си връзки с Москва и заплаши да блокира глобите на Европейски Съюз против Русия.

Известен като най-близкия съдружник на съветския президент Владимир Путин в Европейски Съюз, Орбан отхвърли да позволи прехвърлянето на западни оръжия през общата граница на Унгария с Украйна и прикани за неотложно преустановяване на огъня и мирни договаряния в спора, само че без да дава визия защо би означавало това за териториалната целокупност на Украйна.

След последното посещаване на Карлсън в Унгария през 2021 година, той беше изпъден от Fox News , откакто мрежата се съгласи да заплати повече от 787 милиона $ за споразумяване на дело с Dominion Voting Systems за лъчение на подправени изказвания след президентските избори през 2020 година
 Гледайте Орбан в ръцете, а не в устата
Гледайте Орбан в ръцете, а не в устата

Суверенно право е на Виктор Орбан да води такава външна политика, само че изместването на геополитическата ос от Вишеградската четворка към тюркския алианс изисква друга обществена облицовка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР