Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е изпратил писмо до германското

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е изпратил писмо до германското
Коментари Харесай

Унгария плаши с вето европейския бюджет

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е изпратил писмо до немското председателство на Съвета на Европейски Съюз, в което заплашва да наложи несъгласие на евробюджета. Причината е подписаното в четвъртък съглашение за отнемане от еврофондове на страните членки, които нарушават върховенството на закона, съобщи Франс прес.

"Въпреки че Унгария е поела ангажимент в интерес на съдействието, предвид на последните събития, тя не може да обезпечи единодушието, належащо за пакета (от мерки), утвърден през юли ", се споделя в писмото, представено от унгарския информативен уебсайт mandiner.hu.

Пакетът от ограничения включва европейския бюджет 2021-2027 година (1074 милиарда евро) и проекта за възобновяване на стопанските системи на страните членки от рецесията с COVID-19 (750 милиарда евро).

Европейският парламент и Германия, договаряща от името на 27-те, се споразумяха в четвъртък да не се изплащат пари по европрограми на страните, които не съблюдават върховенството на закона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според mandiner.hu унгарският министър председател Виктор Орбан е споделил, че "предлаганият санкционен механизъм се основава на неразбираеми правни избрания ", които отварят опция за "политически злоупотреби ".

За да бъде признат, бюджетът на Европейски Съюз би трябвало да получи зелена светлина от Европарламента и да бъде признат единомислещо от всички страни членки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР