Министър-председателят на Унгария постави под въпрос тълкуването на руската атака

...
Министър-председателят на Унгария постави под въпрос тълкуването на руската атака
Коментари Харесай

Орбаня: Руската атака срещу Украйна е операция, а не война

Министър-председателят на Унгария сложи под въпрос тълкуването на съветската офанзива против Украйна като война и с определенията си поддържа президента на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12252
" Това е интервенция дотолкоз, доколкото няма оповестяване на война сред две страни ", съобщи десният популист на своята годишна конференция в Будапеща през днешния ден. ДПА показва, че това е отговорът на премиера на въпрос за какво неотдавна е избягнал определението " война " в диалозите си с Путин.

" Някои хора бих характеризирали събитията като " война ". Ние ние, унгарците, не диктуваме на никого какви думи да употребява, когато приказва за това ", акцентира Орбан. " Ние се радваме, че това не е война ", добави той, като въпреки това съобщи, че Украйна е във война, отбелязва ДПА.

Орбан, който от дълго време поддържа положителни връзки с Путин, се срещна с водача на Кремъл по време на форума " Един пояс, веднъж " в китайската столица Пекин през октомври. 

ДПА обръща внимание и на обстоятелството, че на конференцията си през днешния ден унгарският министър-председател направи двусмислени мнения по отношение на разногласието си с Брюксел за замразените от Европейски Съюз 21 милиарда евро от еврофондове за Унгария.

От една страна, той отхвърли обвиняванията, че цели да свърже този въпрос с проекта на Европейски Съюз за нова помощ за Украйна, възлизаща на 50 милиарда евро. От друга страна, той акцентира, че е твърдо срещу въпросната сума за Киев да е част от бюджета на Европейски Съюз за седем години.

Орбан твърди, че няма да остане нищо, с което да се изплатят блокираните сега средства за Унгария, въпреки и това да не е истина, показва ДПА. Той обаче кардинално е за финансова поддръжка за Киев, защото Будапеща има също интерес Украйна да съществува като буферна страна сред Унгария и Русия, отбелязва организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР