Министър-председателят на служебния кабинет Гълъб Донев коментира пред медиите, че

...
Министър-председателят на служебния кабинет Гълъб Донев коментира пред медиите, че
Коментари Харесай

Гълъб Донев след срещата при президента: Няма заплаха от петролно ембарго

Министър-председателят на служебния кабинет Гълъб Донев разяснява пред медиите, че държавното управление приготвя всички системи, които биха могли да бъдат наранени от ескалация на спора в Украйна. Той добави, че за момента няма опасност за петролно ембарго.

Донев направи своя коментар след края на консултативната среща, свикана от президента Румен Радев с членове на кабинета и представители на службите, на която разискаха последствията за сигурността, стопанската система и обществената сфера от ескалацията на войната в Украйна, предава Българска телеграфна агенция.

" Това, което държавното управление прави, е безусловно всички системи, които биха могли да бъдат наранени от ескалацията на спора, да бъдат готови по този начин, че да осигурим всичко належащо за българския бизнес и жители, да бъдат сигурни през есенно-зимния сезон, доставките и на газ, и на недопечен нефт, и на други артикули да бъдат обезпечени - и българският бизнес, и жителите да бъдат обезпечени ", увери Гълъб Донев.

Минути преди коментара му президентът разгласи, че няма директна военна опасност за България от ескалацията на спора в Украйна, а България няма да признае референдумите на сепаратистите в териториите под съветски надзор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР