Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо обяви днес награда от 1

...
Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо обяви днес награда от 1
Коментари Харесай

Словакия дава 1 млн. евро награда за залавяне на убиец на журналист

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо разгласи през днешния ден премия от 1 млн. евро за всеки, който помогне на управляващите да схванат кой стои зад убийството на словашки проверяващ кореспондент и неговата другарка, съобщи словашката телевизия " TA3 ".

Телата на Ян Куцияк (27 г.), работил за електронното издание " Актуалити " (aktuality.sk), и на приятелката му Мартина Кушнирова бяха открити в неделя вечерта в дома им във Велка Мача, на 65 км от столицата Братислава.

От словашката полиция скоро ще огласят телефонен номер, на който ще могат да се подават информации, свързани със случая. Ще бъдат одобрявани и анонимни сигнали.

Президентът Андрей Киска прикани за бързо следствие на закононарушението. „ Трябва да намерим допустимо по-скоро причинителите и да подсигуряваме сигурността на всички публицисти ", разгласи той в изказване.

Статиите на Ян Куцияк са били отдадени главно на случаи на данъчни измами. Според полицейския шеф Тибор Гашпар най-правдоподобната версия, по която работи следствието, е че убийството е обвързвано с работата на Куцияк. " В Словакия в никакъв случай не е имало такава офанзива против публицист ", сподели Гашпар.

В последната си публикация Куцияк описа за предприемач, обвинен, че продава на своите лични компании жилища в жилищен комплекс. В нея журналистът изрича съмнение, че предприемачът може би прави това, с цел да избегне заплащане на налози.

Същият предприемач Мариян Кочнер преди година заплашвал Куцияк поради различен негов репортаж. Тогава Куцияк се оплакал в полицията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР