Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е в много тежко“, но

...
Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е в много тежко“, но
Коментари Харесай

Простреляният словашки премиер е в стабилно, но много тежко състояние

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е в „ доста тежко “, само че устойчиво положение, сподели през днешния ден чиновник на болница, откакто през вчерашния ден беше прострелян.

Мириам Лапуникова, шеф на университетската болница FD Roosevelt в Банска Бистрица, където е признат Фицо, съобщи, че министър председателят е претърпял петчасова интервенция с два екипа за лекуване на голям брой огнестрелни рани, предава Българска телеграфна агенция.

„ В този миг положението му е нормализирано, само че в действителност е доста съществено, той ще бъде в интензивното поделение “, сподели тя пред кореспонденти.

Вицепремиерът Робърт Калинак сподели, че лекарите са съумели да стабилизират положението на Фицо през нощта и са в ход процедури за обезпечаване на по-нататъшно усъвършенстване.

„ За страдание положението продължава да е доста тежко заради комплицирания темперамент на раните, само че всички желаеме да имаме вяра, че ще успеем да овладеем обстановката “, сподели той.

Стрелбата беше първият огромен опит за ликвидиране на европейски политически водач от повече от 20 години и провокира интернационално наказание, като политически анализатори и законодатели споделиха, че това е показателно за все по-трескава и поляризирана политическа конюнктура в целия континент.

Въоръженият мъж стреля по 59-годишния Фицо по време на посещаване в централния словашки град Хандлова.

Словашките медии оповестиха, че 71-годишният стрелец е някогашен охранител в търговски център, създател на три стихосбирки и член на Словашкото сдружение на писателите. Новинарското издание Aktuality.sk цитира сина му, че татко му е собственик на позволение за оръжие.

Инцидентът повдигна въпроси и по отношение на ограниченията за сигурност на Фицо, защото нападателят съумя да създаде пет изстрела от упор, макар че министър председателят беше придружаван от няколко охранители.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР