Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо бе прострелян, съобщи ВВС. От информация,

...
Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо бе прострелян, съобщи ВВС. От информация,
Коментари Харесай

Словашкият премиер е с опасност за живота след атентата

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо бе прострелян, заяви Военновъздушни сили. 

От информация, оповестена на страницата на Робърт Фицо във Фейсбук излиза наяве, че словашкият министър председател е бил " прострелян няколко пъти и сега е с заплаха за живота " и е превозен с хеликоптер до близкия град Банска Бистрица.

Според информация на организация TASR Фицо е бил прострелян пред постройка в централния словашки град Хандлова, където се е провеждало държавно съвещание.

Свидетелка на стрелбата споделя пред медиите, че е чула три или четири изстрела и е видяла Фицо да пада на земята. Тя е видяла рани по главата и гърдите му, разкрива тя пред Dennik N.

Първоначално министър председателят е бил качен в кола от екипа си по сигурността, а по-късно е бил превозен с хеликоптер до близката болница.

Видеозапис демонстрира по какъв начин няколко мъже бързат да задържат обвинения тъкмо пред културния център в Хандлова. BBC към момента не е проверила записа.

Предполагаемият нападател е бил арестуван от полицията.

Стрелбата против Фицо бе доказана на пленарното съвещание на Националния съвет на Словашката република Любош Блаха (Смер-СД) и прекъсна работата на актуалната сесия за неопределен срок.

Според телевизия JOJ мъж от тълпата е почнал да стреля по министър-председателя, откакто той е излязъл да поздрави жителите на Хандлова.

Според очевидци, които са били на мястото на случая, Фицо се е доближил до хората, които са го посрещали, тогава са създадени няколко изстрела. След това Фицо е паднал на земята, оповестява БГНЕС.

Хандлова се намира на към 180 км североизточно от столицата Братислава.

Заместник-председателят на Народното събрание и ръководител на опозиционната " Прогресивна Словакия " Михал Шимечка е шокиран и ужасяващ от стрелбата по министър-председателя Роберт Фицо (Смер-СД) след държавното съвещание в Хандлова.

" Ние недвусмислено и изрично осъждаме всяко принуждение. Вярваме, че министър-председателят Фицо ще се оправи и че този ужасяващ акт ще бъде обяснен допустимо най-скоро ", акцентира Шимечка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР