Министър-председателят на Словакия Роберт Фико призова УЕФА да разследва мача

...
Министър-председателят на Словакия Роберт Фико призова УЕФА да разследва мача
Коментари Харесай

Премиерът на Словакия иска УЕФА да разследва "фарса" между Италия и Германия

Министър-председателят на Словакия Роберт Фико прикани УЕФА да проверява мача сред Италия и Германия от европейското състезание по футбол за младежи. Срещата беше от последния трети кръг в груповата фаза на конкуренцията и приключи с победа с 1:0 за " скуадра адзура ".

Резултатът направи по този начин, че германците да се класират за полуфиналите за сметка на Словакия. Бундестимът стана най-хубавият втори тим в трите групи поради по-добрата си голова разлика.

В отворено писмо Фико дефинира случилото се сред Италия и Германия за спогодба.

" Вярвам, че този случай ще бъде разследван от УЕФА. И че за идващия шампионат ще се основат правила, които да дават преимущество на спортните старания за сметка на сходни неправди ", споделя словашкият министър-председател, представен от " Ас ".

Според Фико европейското е било белязано тежко от " недостойното държание " на тимовете на Германия и Италия. По думите му " някои не са били готови " за положителното показване на Словакия.

Сънародниците му победиха Полша и Швеция, само че останаха втори след Англия. " Получи се дирижиран фарс ", добави Фико.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР