Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин се срещна днес в Техеран

...
Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин се срещна днес в Техеран
Коментари Харесай

Михаил Мишустин разговаря в Техеран с иранския президент Масуд Пезешкиан

Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин се срещна през днешния ден в Техеран с президента на Иран Масуд Пезешкиан, оповестиха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

По време на диалозите Мишустин е предал на Пезешкиан и най-топли пожелания от съветския президент Владимир Путин, като е отбелязал огромните вероятности пред руско-иранските връзки в разнообразни области.

Иранският президент назова съглашението за превръщането на Иран в директен и районен газов хъб отличен образец за взаимно съдействие сред Иран и Русия за гарантиране на ползите на двете страни, както и основаване на стабилно развиване, конвергентен напредък и икономическа скок в района, оповестява организация ИРНА.

„ Вярваме, че в случай че значими взаимни планове сред Иран и Русия доближат стадия на осъществяване, те ще основат огромни благоприятни условия и за двете страни в битката против репресивните наказания “, акцентира иранският президент.

„ Съединени американски щати желаят да запазят своята надмощие, с цел да изолират страни като Иран и Русия, само че ние би трябвало да противодействаме на това, в това число във формати като ШОС и БРИКС “, уточни той.

По-късно Мишустин отлетя от Иран за арменската столица Ереван, където на следващия ден ще взе участие в среща с други държавни ръководители от Евразийския стопански съюз, включващ Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Русия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР