Министър-председателят на Обединеното кралство в оставка Борис Джонсън обвини Русия,

...
Министър-председателят на Обединеното кралство в оставка Борис Джонсън обвини Русия,
Коментари Харесай

Борис Джонсън обвини Путин за задълбочаването на кризата с разходите за живот в Обединеното кралство

Министър-председателят на Обединеното кралство в оставка Борис Джонсън упрекна Русия, че е нахлула в Украйна, за внезапното повишение на разноските за живот, на фона на рецензиите против неналичието на реакция от страна на неговото държавно управление на разрастващата се рецесия, съобщи CNN .

По време на визитата си в Киев във вторник Джонсън приказва дружно с украинския президент Владимир Зеленский и съобщи, че съветският президент Владимир Путин е подценил Украйна, както и " цената, която светът е подготвен да заплати, с цел да поддържа Украйна "

" Идвам от Обединеното кралство, където се борим с инфлацията, която се дължи на скока в цените на силата, породен от войната на Путин ", сподели Джонсън.

" Знаем също по този начин, че в случай че ние плащаме със сметките си за сила за злините на Владимир Путин, народът на Украйна заплаща с кръвта си ", добави той.

Цените на едро на природния газ започнаха да се усилват предходната година, когато страните още веднъж започнаха да работят след пандемичното си блокиране, което докара до световен скок в търсенето.

 Нахлуването на Русия в Украйна в края на февруари и провокираната от него енергийна рецесия също доведоха до в допълнение повишение на цените.

Правителството на Джонсън обаче е подложено и на съществени рецензии за неналичието на дейности за подкрепяне на хората да се оправят с рецесията с разноските за живот в Обединеното кралство, където сметките за сила са се нараснали с 54% до момента през тази година и се чака да набъбнат още повече.

" Това ще бъде в действителност, в действителност ужасяващо за огромен брой хора ", съобщи Кийт Андерсън, основен изпълнителен шеф на Scottish Power, пред шотландската телевизия STV в понеделник, говорейки за нарастването на цените.

" Това е по-голямо от пандемията. Това е огромна национална рецесия ", прибавя той.

Досега през тази година държавното управление е предложило към 33 милиарда паунда (39 милиарда долара) за подкрепяне на семействата за покриване на разноските за сила посредством композиция от данъчни облекчения, отстъпки от сметките за сила и директни заплащания, се споделя в отчет на Института за ръководство, оповестен във вторник.

Но специалистите настояват, че е належащо повече.

Миналата седмица ръководителите на Националната здравна работа на Обединеното кралство предизвестиха за " филантропична рецесия "

Много хора могат да се разболеят тази зима, защото " са изправени пред ужасния избор сред това да пропуснат храна, с цел да отопляват домовете си, и да живеят в студени, влажни и доста неприятни условия ", споделят те.

 Снимка: (Alexey Furman/Getty Images)

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР