Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън е обсъдил ситуацията в

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън е обсъдил ситуацията в
Коментари Харесай

Борис Джонсън обсъди ситуацията в Афганистан с Джо Байдън

Министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън е разискал обстановката в Афганистан с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Това се споделя в известие, оповестено във вторник вечерта от Даунинг Стрийт, предава TACC. 

„ Премиерът и президентът Байдън се споразумяха за нуждата от съвместни старания на интернационалната общественост за попречване на филантропична рецесия в Афганистан. Премиерът очерта проекти за увеличение на размера на филантропичната помощ за района и презаселване на бежанците “, се споделя в публикувания текст. 

От кабинета на министър-председателя на Англия също по този начин означават, че водачите са се съгласили да продължат съдействието сред двете страни за обезпечаване на евакуацията от Кабул на чужденци и афганистански жители, помогнали на НАТО, „ през идващите дни и седмици, с цел да разреши на допустимо най-вече хора да изоставен страната “. 

„ Премиерът акцентира, че в този момент е извънредно значимо да се резервира постигнатото в Афганистан през последните 20 години, да се предпазим от зараждащата опасност от тероризъм, както и да подкрепим народа на Афганистан “, се споделя още в изказването. 

Джонсън и Байдън също по този начин са изразили готовността си да обсъдят в детайли обстановката в Афганистан на виртуална среща на водачите на Г-7, която ще се организира „ през идващите дни “ по самодейност на английското председателство на формата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР