Министър-председателят на Македония Зоран Заев призова в парламента опозицията да

...
Министър-председателят на Македония Зоран Заев призова в парламента опозицията да
Коментари Харесай

Заев смачка опозицията: Ще се пукнете от яд, че не вие решихте спора за името с Гърция

Министър-председателят на Македония Зоран Заев прикани в Народното събрание опозицията да се зарадва получената дата за началото на договарянията за присъединение към Европейския съюз.

„ Процесът на мониторинг стартира на 17 юли. Това потвърждава, че има дата. За това работеше и предходното държавно управление. Датата е почтено отношение. Нека дружно й се зарадваме “, прикани Заев, представен от македонските медии.

Македонският министър председател съобщи, още че опозицията ще се пукне от гняв, че не е решила разногласието за името с Гърция, до момента в който е била на власт и че не е вкарала Македония в Европейски Съюз и НАТО. Заев е убеден, че всичко, което е направил е било в полза на жителите и бъдещето на страната.

Думите на Заев бяха в отговор на заявката на депутата от главната опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ Кръсто Йовановски, който дефинира премиера и депутатите от ръководещата коалиция като предатели.

„ Вие намерихте да говорите за национализъм и аморални действия. Вземахте пари от мен за хазарт, а през днешния ден говорите за национализъм. Вие, които задължихте Македония с 5 милиарда евро. Цялата ваша незначителност демонстрира какъв темперамент сте. Вие, които съсипахте Македония, ще говорите за полезности и държавност. С всички аморални аспекти вие дръзвате да говорите нелепици и да обиждате. Независимо какъв артист сте, това не ви дава правото да говорите такива неща. Вие инжектирате ненавист в народа “, съобщи Заев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР