Министър-председателят на Косово призова за по-голямо сътрудничество с НАТО с

...
Министър-председателят на Косово призова за по-голямо сътрудничество с НАТО с
Коментари Харесай

Албин Курти иска по-голямо сътрудничество с НАТО заради напрежението в региона

Министър-председателят на Косово прикани за по-голямо съдействие с НАТО за усилване на сигурността в северните общини, в които популацията е преобладаващо сръбско.Албин Курти сподели, че възнамерява да промени по-ранен ангажимент косовските сили за сигурност да се въздържат от нахлуване в тези региони. Неотдавнашното напрежение там докара до убийството на косовски служител на реда и престрелка със сръбски екстремисти в православен манастир.
Вакуумът, който съществува, би трябвало да бъде напълнен и за това ние усилваме съдействието с нашите интернационалните съдружници и силите на КейФОР. Сърбия би трябвало да бъде осъдена в интернационален проект, тъй като всякога, когато не е била осъдена, тя е повтаряла закононарушенията си.
Албин Курти – министър председател на Косово

За Курти случилото се в село Банска е нов знак, че Сърбия желае да дестабилизира някогашната си южна провниция благодарение на съюзничката си Русия.В събота телата на тримата убити сърби при престрелката в манастира в Банска, бяха предадени в Прищина на гала, на която участваха техните фамилии и членове на косовската полиция.Косово едностранно разгласи самостоятелност от Сърбия през 2008 г – акт, който Белград съобщи, че в никакъв случай няма да признае.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР