Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че отлага спорната реформа

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че отлага спорната реформа
Коментари Харесай

Нетаняху отстъпи, избегна ли Израел гражданска война

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху разгласи, че отсрочва противоречивата промяна на правосъдната система, след месеци на всеобщи митинги, които доближиха кулминационната точка си тази седмица.

В телевизионно изказване Нетаняху споделя, че е наясно с нарасналото напрежение в израелското общество и че има „ екстремистко малцинство “, което „ раздира Израел “ и упорства за революция, предава „ Times of Israel “.

Той сподели, че „ не желае да раздра страната “ и „ не би трябвало да има революция “, само че „ ние сме при започване на рецесия, която заплашва главното ни единение “ и „ тази рецесия изисква от всички нас да действаме отговорно “.

 „ Когато има опция да се избегне революция посредством разговор, аз като министър-председател си вземам пауза за разговор “, добави Нетаняху.

 „ Ние настояваме за нуждата да се създадат нужните корекции в правосъдната система “, само че има „ късмет това да се реализира посредством разговор “.

За тази цел „ взех решение да приключа второто и третото четене за тази сесия на Кнесета “ на законопроекта за избор на съдии, „ с цел да дам време за необятно единодушие “.

Обръщението на Нетаняху беше предшествано от едни от най-масовите улични митинги в историята на Израел, а армията отхвърли да се намеси, с което в действителност не се подчини на премиера.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР