Министър-председателят на Испания Педро Санчес разкри днес на пресконференция т.нар.

...
Министър-председателят на Испания Педро Санчес разкри днес на пресконференция т.нар.
Коментари Харесай

Испанският премиер се прицели в осигуряването на 800 хил. работни места за три години

Министър-председателят на Испания Педро Санчес разкри през днешния ден на конференция така наречен оздравителен проект, посредством който държавното управление цели да стабилизира стопанската система на страната след следствията от ковид. По думите на Санчес с този проект ще стартира "втората рационализация " на испанската стопанска система, която ще обхване идващите 10 години.

,,Трябва да впрегнем цялата си сила, на която сме способни, с цел да успеем'', акцентира Санчес и напомни тежките договаряния, които е водило държавното управление с европейските институции и обществените сътрудници.

Той уточни финансовите средства в размер на 72 милиарда евро, които ще получи Испания от Европейски Съюз в интервала от 2021 до 2023 година, след което означи още, че в същия интервал ще бъдат разкрити минимум 800 хиляди работни места. Санчес доплъни, че първите 27 милиарда евро се чака да бъдат усвоени от еврофондовете през идната година.

Накрая испанският министър председател прикани политическите сили в страна да бъдат единни в този сложен за Кралството миг.

Не държа на сляпа поддръжка, само че дано сред партиите да има най-малко малко взаимност в името на общия ни интерес, уточни министър председателят Санчес, представен от "Ел Паис ".

Въпреки проектът за възобновяване на стопанската система, по-голямата част от испанците упорстват за оставката на държавното управление, защото съгласно тях то се е провалило в ограниченията си против COVID-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР