Министър-председателят на Испания Педро Санчес излезе от задънената улица в

...
Министър-председателят на Испания Педро Санчес излезе от задънената улица в
Коментари Харесай

Премиерът на Испания сключи ново споразумение за амнистия с каталунските сепаратисти

Министър-председателят на Испания Педро Санчес излезе от задънената улица в Народното събрание, като подписа ново съглашение за прошка с каталунските сепаратисти, целящо да ги отбрани от обвинявания в тероризъм.

Партията на Санчес се съгласи в четвъртък да употребява тясна формулировка на Европейски Съюз за тероризъм, с цел да подсигурява, че амнистията обгръща Карлес Пучдемон, някогашния районен президент на Каталуния, който избяга от Испания, с цел да избегне арест през 2017 година, откакто поведе противозаконна и безплодна акция за самостоятелност.

След неубедителните общи избори предходната година Санчес се нуждаеше от парламентарната поддръжка на твърдолинейната партия на Пучдемон, Junts per Catalunya (Заедно за Каталуния), с цел да реализира болшинство и да си обезпечи още един мандат на поста. Но това направи премиера уязвим за спомагателни претенции на Junts.

Последните промени в закона за амнистията бяха подтиквани от ход на испанския висш съд предходната седмица за започване на следствие за тероризъм...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР