Министър-председателят на Холандия Марк Рюте в петък вечерта обяви въвеждането

...
Министър-председателят на Холандия Марк Рюте в петък вечерта обяви въвеждането
Коментари Харесай

Tриседмично частично блокиране в Нидерландия

Министър-председателят на Холандия Марк Рюте в петък вечерта разгласи въвеждането на триседмично отчасти блокиране в страната на фона на нов антирекорд за заболеваемост от COVID-19 - повече от 16,3 хиляди нови случая са открити, съгласно NL Times.

От събота вечерта множеството от жителите на страната ще бъдат трансферирани на отдалечена работа. Магазините за продажба на артикули от първа нужда ще би трябвало да затворят в 18:00 часа, кафенетата и заведенията за хранене - в 20:00 часа, написа news.bg.

Новите ограничавания не разрешават събирането вкъщи в групи от повече от четирима души и вкарва още веднъж правилото за наложително разстояние сред хората от 1,5 метра. Разрешени са спортни събития, само че без почитатели.

Европейските медии означават, че Холандия стана първата страна в Западна Европа от лятото, която вкара някаква форма на локдаун.

Ден преди този момент Холандия записва антирекорд за заболеваемост от над 16,3 хиляди нови случая на ковид. В петък броят на новите случаи още веднъж надвиши 16 хиляди.

По време на пандемията в Холандия са открити 2,24 милиона случая на зараза с COVID-19, около 18,6 хиляди от тях са с летален излаз.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР