Министър-председателят на Гърция Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и

...
Министър-председателят на Гърция Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и
Коментари Харесай

Мицотакис потвърди подкрепата на Гърция за правото на Израел на самозащита и призова за избягване на хуманитарна криза

Министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година се срещна през днешния ден в Йерусалим с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и, пред който изрази отвращението и скръбта си след терористичните набези на ислямисткото придвижване „ Хамас “ против Израел, заяви АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Мицотакис още веднъж акцентира, че Израел има право на самоотбрана съгласно интернационалното право. Гръцкият министър председател повтори и нуждата от отбрана на мирните поданици, от освобождение на израелските заложници в ръцете на „ Хамас “ и от отбягване на филантропична рецесия.

От своя страна Нетаняху съобщи, че прави оценка солидарността на гръцкия народ и държавно управление в този тъмен за Израел час. „ Това е борба на цивилизацията против варварството. Ние сме на страната на цивилизацията и би трябвало всички да се обединим против „ Хамас “, който е „ Ислямска страна “, сподели израелският министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР