Министър-председателят Мишел Барние обяви, че ще представи план за действие

...
Министър-председателят Мишел Барние обяви, че ще представи план за действие
Коментари Харесай

Мишел Барние променя Франция с петгодишен план за реформи

Министър-председателят Мишел Барние разгласи, че ще показа " проект за деяние " като продължение на речта си за общата политика " след няколко седмици " , съгласно мненията, направени за Le Parisien.

Назначеният на 5 септември, министър-председателят ще показа " проект за деяние, който ще последва речта за общата политика ", произнесена при започване на октомври, с цел да " направи неща, които ще са трайни за тази страна ".

" Устойчивост, смяна, разкъсване с предишното - това ще видите в проекта, който ще показва след няколко седмици ", съобщи още Мишел Барние.

" Не съм тук, с цел да ръководя отбранително проектобюджета ", настоя министър-председателят в миг, когато неговото държавно управление, без болшинство, търпи един след различен неуспехи в Народното събрание във връзка с преразглеждането на бюджета .

" Все още не сме намерили верния център на тежестта за бюджета ", призна министър председателят. Той добави: " не минава ден, без да чуя добра концепция " за " опростяване, децентрализация, по какъв начин да създадем налозите по-ефективни ", като в същото време " запазим достиженията на Еманюел Макрон от седемте години, в които той направи страната по-привлекателна ".

Теоретично формалното гласоподаване на приходната част на законопроекта за финансите е планувано за вторник в Народното събрание, само че огромният брой промени, които към момента следва да бъдат прегледани, допуска, че то може да бъде отсрочено . Освен в случай че държавното управление не задейства член 49.3.
 Барние загатва за по-високи налози за богатите във Франция
Барние загатва за по-високи налози за богатите във Франция

" Няма да усилвам налозите за всички французи, акцентира новият френски министър председател

" Нямам време да върша огромни закони ", изяснява министър-председателят, който въпреки всичко желае да докара " съответните планове " до сполучлив край. Според Le Parisien Мишел Барние по-специално е изискал от екипите си да отворят още веднъж книгите за тъжби на жителите от рецесията с " жълтите жилетки " (2018-2019 г.).
 Френският ляв блок внесе избор на съмнение против държавното управление на Мишел Барние
Френският ляв блок внесе избор на съмнение против държавното управление на Мишел Барние

Той обаче няма да бъде подсилен от крайнодесните депутати на Марин Льо Пен

" Мишел Барние скоро ще предложи курс за идващите години . Той ще направи това в консултация с политическите сили, които ни поддържат, и като резервира триумфите на президента на републиката ", съобщи от своя страна в изявление за същия вестник говорителката на държавното управление Мод Брежон.
 Мишел Барние загатна за стягане на контрола по границите
Мишел Барние загатна за стягане на контрола по границите

Франция ще последва приемра на Германия като вкара краткотрайни гранични инспекции

" Някои от плановете към този момент са известни : възобновяването на закона за селскостопанската ориентировка, контролът върху имиграцията, пенсионната промяна, само че също по този начин и ограниченията във връзка с единната обществена помощ, промяната на страната, децентрализацията и статута на определените представители ", изясни тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР