Министър-председателят Кирил Петков участва днес в Брюксел в засeдaние на

...
Министър-председателят Кирил Петков участва днес в Брюксел в засeдaние на
Коментари Харесай

Европейските партньори са убедени, че в България за пръв път има истинска решимост за борба с корупцията: Петков

Министър-председателят Кирил Петков взе участие през днешния ден в Брюксел в засeдaние на групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент. В съвещанието взеха присъединяване и министрите на правораздаването Надежда Йорданова и на културата Атанас Атанасов.

Премиерът показа пред членовете на групата целите на държавното управление във връзка с битката с корупцията и на върховенството на закона. Кирил Петков удостовери решимостта на ръководения от него кабинет промените в тези сфери да се взимат транспарантно, а резултатите от тях да бъдат ясни и бързи.

Целта на Министерския съвет е правосъдната промяна да се направи по този начин, че да бъде изкоренена практиката „ хора над закона “. Това ще бъде направено освен поради упованията на европейските сътрудници, само че и в полза на българските жители. След края на съвещанието, министър-председателят съобщи пред български публицисти, че е зареден с оптимизъм, тъй като европейските ни сътрудници са уверени в желанието на българския кабинет да се оправи уверено с корупцията.

Министър-председателят показа, че европейските сътрудници няма по какъв начин да бъдат излъгани за качеството на правораздаването в страната ни. Затова кабинетът ще вложи оптимални старания в реформирането на прокуратурата.

Петков акцентира – сега за всички е ясно, че прокуратурата не работи добре. Премиерът разгласи също, че зад корупционните схеми в страната ни стоят малцина хора, само че с голямо въздействие. Но, с цел да бъдат те наказани, ще би трябвало доста работа и събирането на всички нужни доказателства.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР