Министър-председателят Кирил Петков ще поднесе венец пред паметника на Гоце

...
Министър-председателят Кирил Петков ще поднесе венец пред паметника на Гоце
Коментари Харесай

Кирил Петков ще поднесе венец пред паметника на Гоце Делчев в София


Министър-председателят Кирил Петков ще сервира венец пред паметника на Гоце Делчев в Борисовата градина на следващия ден, петък, 4 февруари.

Заедно с премиера ще бъде и краткотрайно ръководещият посолството на Република Северна Македония в България Владимир Кръстевски.

На 4 февруари, когато се отбелязва 150 години от рождението на огромния бунтовник Гоце Делчев, от македонска страна няма да участват на нужното политическо равнище при полагането на венец от българската делегация, отпред на която е външният министър Теодора Генчовска. Поклонението ще бъде в църквата „ Свети Спас “ в Скопие.

Официалното пояснение от управляващите в Скопие е, че външният министър Буяр Османи и министър председателят Димитър Ковачески са на посещаване в чужбина. В българската делегация ще има депутати и заместник-министри.

След подписването на Договора за другарство и добросъседство на 1 август 2017 година министър председателите на двете страни на няколко пъти полагаха венци пред гроба на Гоце Делчев и пред паметника му в Благоевград.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР