Министър-председателят Кирил Петков се оплете в нови лъжи в опит

...
Министър-председателят Кирил Петков се оплете в нови лъжи в опит
Коментари Харесай

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Кирил Петков се оплете в нови лъжи! Какво ще прави утре премиерът - ще ходи в международна командировка или ще отговаря на депутатски въпроси

Министър-председателят Кирил Петков се оплете в нови неистини в опит да се измъкне от неуместните депутатки въпроси на утрешния парламентарен надзор в Народното събрание, откри ПИК.

Медията ни научи, че народни представители поканили министър-председателя в Народното събрание на следващия ден, само че той изпратил известие до Народното събрание, че не може да участва, защото е в интернационална командировка.

Припомняме, че преди дни Петков посочи от трибуната на Народното събрание, че България и Северна Македония приготвят общо честване на 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев на 4 февруари. В тази връзка се очакваше министър председателят да лети на следващия ден за Скопие, където е гробът на видния български бунтовник.

Първоначално предположихме, че затова министър-председателят е изпратил публично известие, че няма да участва на утрешния надзор.

Проверка на ПИК откри обаче, че такова пътешестване в Северна Македония не е планувано. В диалог с представители на държавната осведомителна работа стана ясно, че на този стадий те нямат информация за интернационална аудиенция на Кирил Петков. По думите им, в случай че има такава публична аудиенция, тя би трябвало да бъде готова по-рано и по тази причина да бъдат известени и медиите.

От пресцентъра на Министерски съвет обявиха още, че най-вероятно министър председателят ще отиде в Народното събрание, защото той до момента не е отклонявал въпроси на депутати и постоянно, когато има питания към него, отива персонално.

Шефът на държавната осведомителна работа Александра Тренкова разяснява пред медията ни, че " когато и в случай че има такава аудиенция и такова пътешестване, незабавно ще уведомят медиите ".

Неофициално разбрахме, че за взаимното честване в Северна Македония на следващия ден ще пътуват външният ни министър Теодора Генчовска, ръководителят на Комисията по просвета и медии Тошко Йорданов и зам.-министър на културата.
В тази връзка остава тайнственост къде ще пътува на следващия ден Кирил Петков, с кого ще се среща и за какво медиите и обществеността не са известени за плануваните му авансово публични визити.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР