Министър-председателят Кирил Петков разкри пред NOVA още имена от списъка

...
Министър-председателят Кирил Петков разкри пред NOVA още имена от списъка
Коментари Харесай

Петков: В списъка ми за прокуратурата фигурират и политици В...

Министър-председателят Кирил Петков разкри пред NOVA още имена от листата му, който дружно с екипа му изготви и даде на прокуратурата след среща с основния прокурор Иван Гешев.



По думите му, в него попадат и политици. Сред тях са някогашният министър председател Бойко Борисов поради случая „ Мата Хари” и някогашният министър на финансите Владислав Горанов.

" За господин Борисов не споделяме, че той е имал кюлчетата в чекмеджето си, а желаеме да разберем по какъв начин тези кюлчета са попаднали там. За господин Горанов желаеме да разберем дали е вярна информацията, пристигнала от Божков, че персонално са му носели парите. Ние не споделяме този или оня е отговорен. Казваме, че когато има очевидец, който е подготвен да каже, че е давал персонално пари на изтъкнат политик, какво е направила в действителност прокуратурата по тази тематика. Ако сме сигурни, че тя си е свършила работата по тези въпроси, ще е едно в действителност положително начало ", разяснява Петков.

Премиерът изясни и по какъв начин е почнал проблема с образуването и предаването на прокуратурата на листата с имена на хора, които съгласно него би трябвало да бъдат разследвани и проверявани:

" Направих този лист с моите съветници и моя тим. Главният прокурор пристигна при мен да приказваме по значими въпроси, тъй като моята врата е отворена за всички институции. Аз единствено го попитах за какво нямаме резултати по това, което цялото общество приказва от заран до вечер. За тези хора, които ги знае всяко българско семейство. Той попита кого имам предвид и аз тогава споделих тези съответни имена. След това той потегли да изисква листата. В него ограничих имената до 19 и предадох листата на 20-ия ", сподели Петков.

„ Полицията и ДАНС съм ги инструктирал, че не би трябвало да има човек над закона. Независимо от кое място е. Всички би трябвало да са под един критерий - това е новото правило”, безапелационен бе той.

По думите на премиера никой към този момент няма да прикрива " бездействието на прокуратурата и тя би трябвало или да стартира да работи, или безусловно цялото общество ще е наясно, че не си прави работата ".

Премиерът Петков съобщи, че не знае с какви тъкмо претекстове правосъдният министър Надежда Йорданова ще изиска публично оставката на основния прокурор Иван Гешев, само че има вяра, че те ще бъдат добре аргументирани.

„ Ако се внесат ясни доводи за какво господин Гешев би трябвало да бъде отстранен и Висш съдебен съвет не ги одобри, цялото общество ще бъде наясно, че това е решение, макар тези обстоятелства. Така че осветляване и бистрота ще е пътят отсам нататък”, разяснява още министър председателят.

Очаквайте още детайлности!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР