Министър-председателят Кирил Петков проведе вчера онлайн среща с ръководствата на

...
Министър-председателят Кирил Петков проведе вчера онлайн среща с ръководствата на
Коментари Харесай

Кирил Петков се срещна онлайн с ръководствата на работодателски организации


Министър-председателят Кирил Петков организира през вчерашния ден онлайн среща с управленията на петте национално представителни работодателски организации - АИКБ, БСК, БТПП, КРИБ и ССИ, както и с представители на управлението на Българската асоциация на металургичната промишленост.

Акцент в диалога бяха цените на енергоносителите и разновидностите страната да помогне на бизнеса за превъзмогване на ценовия скок. Обсъдени бяха опциите тези помощи най-адекватно да стигнат до бизнеса.

Беше дискутиран и новият метод на държавното управление за реакция на здравната рецесия, който е основан на оптималната деловитост и равнопоставеност. Целта е да се запазят работещите бизнеси, без да се подценява обаче евентуална заплаха за живота и здравето на хората от несъразмерното натоварване на здравната система.

Премиерът изрече ясното си мнение, че държавното управление е тук, с цел да оказва помощ и показа, че задачата на кабинета е да преразпределя най-ефективно основаната от бизнеса стойност. Петков подчертава, че кабинетът ще служи на бизнеса, а не противоположното.

За премиера задачата нулева корупция е постижима само с обединените старания на бизнеса и Министерския съвет. Кирил Петков прикани да не остане нито един сигнал за корупция, достигнал и до работодателските организации, и до кабинета, който да не е разследван.

„ Прогресът и смяната на нашата стопанска система зависят единствено от общите ни дейности и непрекъснатия и добър разговор “, съобщи Кирил Петков в границите на срещата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР