Министър-председателят Кирил Петков проведе срещи с председателя на Европейския съвет

...
Министър-председателят Кирил Петков проведе срещи с председателя на Европейския съвет
Коментари Харесай

Петков говори с Шарл Мишел и Домбровскис за енергоресурси и инфлация

Министър-председателят Кирил Петков организира срещи с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и със заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис в границите на първото си работно посещаване в Брюксел. По-рано денем министър председателят Петков беседва с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Кирил Петков даде обещание промени в Плана за възобновяване от коронакризата
България ще направи промени в Плана за възобновяване и резистентност. Това разгласи българският министър-председател Кирил Петков след срещ...
Прочети повече
Високите цени на енергоресурсите бяха във фокуса на срещата на българския министър-председател с ръководителя на Европейския съвет. Премиерът Кирил Петков и ръководителят Шарл Мишел се сплотиха към мнението, че е нужен общ съгласуван европейски метод за преодоляване на тази изключителна обстановка. В хода на диалога българският министър ръководител удостовери устрема на страната ни да се причисли към Шенгенското пространство.

По време на срещата си със заместник-председателя на Европейска комисия Валдис Домбровскис министър председателят Кирил Петков разиска Националния проект за възобновяване и резистентност, както и казуса с високата инфлация.


В делегацията на министър-председателя в Брюксел взеха присъединяване заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на външните работиТеодора Генчовска, началникът на кабинета на министър-председателя и представител на Министерския съвет Лена Бориславова, както и непрекъснатите представители на Република България на Европейски Съюз и НАТО.

 
Петков в Брюксел: България споделя позицията на НАТО и Европейски Съюз за Украйна
Новоизбрният министър председател Кирил Петков, който е на посещаване в Брюксел, се срещна тази заран с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг...
Прочети повече
 

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР