Министър-председателят Кирил Петков пристигна в Брюксел, където ще участва в

...
Министър-председателят Кирил Петков пристигна в Брюксел, където ще участва в
Коментари Харесай

Посещението на Кирил Петков в Брюксел започна със срещи с европейския комисар Оливиер Вархеи и с естонския премиер Кая Калас

Министър-председателят Кирил Петков дойде в Брюксел, където ще взе участие в среща на членовете на Европейския съвет, както и в Срещата на върха сред Европейски Съюз и Африканския съюз, оповестиха от държавната осведомителна работа. Преди началото на форума министър председателят Петков беседва с европейския комисар по съседство и разширение Оливиер Вархеи, както и с министър-председателя на Естония Кая Калас.

Министър-председателят срещна еврокомисаря с съответните резултати, реализирани единствено за броени дни с помощта на новия разговор сред България и Република Северна Македония. Премиерът Петков акцентира, че резултатите, а не периодите са основни и изрази вяра, че подобряването на секторното съдействие ще способства за реализиране на взаимно допустими решения по политическите въпроси. Министър-председателят съобщи още, че чака благодарение на Европейска комисия да има прогрес във връзка с промени в региона на човешките права.

Върховенството на правото беше различен акцент в срещата на премиера Кирил Петков с еврокомисар Вархеи. Министър-председателят подчертава върху поредната политика на кабинета за нулева приемливост към корупцията и за фундаментална промяна на правосъдната система. Петков уточни, че Националният проект за възобновяване и резистентност на България също преглежда тези въпроси.

В рамките на срещата си с естонския министър председател Кая Калас, министър-председателят Кирил Петков означи другарските връзки сред България и Естония, смисъла на партньорството на двете страни както на двустранно равнище, по този начин и в границите на Европейски Съюз и НАТО. В този подтекст бе разисквано реализирането на двустранни визити.

Министър-председателят Кирил Петков сложи специфичен акцент върху интереса на България да ускори съдействието си с Естония посредством общи начинания и продан на опит в региона на електронното ръководство, цифровата съгласуваност, осведомителните технологии и връзките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР