Министър-председателят Кирил Петков покани днес на разговор посланика на Русия

...
Министър-председателят Кирил Петков покани днес на разговор посланика на Русия
Коментари Харесай

Министерски съвет: Руската посланичка се извини на Кирил Петков

Министър-председателят Кирил Петков предложения през днешния ден на диалог посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова. Българският министър председател прикани първия съветски посланик да се придържа към общоприетите правила на дипломатическо другарство и изиска от нея да се отнася с нужното почитание и да не употребява обидни квалификации към българските институции. Това оповестиха от Министерски съвет.

Посланик Митрофанова се извинила на министър-председателя, настояват от екипа на Кирил Петков.

Министър-председателят изразил и възмущението си, че в формалния си привет към страната ни във връзка 3 март, съветското посолство оприличи войната в Украйна с Освобождението на България.

“Нашата благодарност към съветския народ за Освобождението не може да бъде принизявана посредством съпоставения с днешната братоубийствена война в Украйна”, подчертал той.

Петков настоял посолството на Руската федерация да не се намесва във вътрешната политика на България, в сходство с интернационалните конвенции. Министър-председателят приветствал заявеното от съветския дипломат желание за градивен звук оттук-нататък.

Той призовал за прекъсване на войната и връщане към разговора.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР