Министър-председателят Кирил Петков има проблем с казването на определени истини.

...
Министър-председателят Кирил Петков има проблем с казването на определени истини.
Коментари Харесай

ГЕРБ vs Кирил Петков: Язовир "Пазар дере" е бил източен, за да се снима Петков пред него

" Министър-председателят Кирил Петков има проблем с казването на избрани истини. Поредният негов медиен балон се спука ", съобщи Александър Иванов от ГЕРБ в коридорите на Народното събрание .

С тези гръмки думи той още веднъж се върна на лятната тематика за разкритите от Кирил Петков празни язовири. Причината е отговорът за язовира на Даниела Везиева, която наследи Петков в Министерството на стопанската система.

Язовир " Пазар дере " е бил източен за два дни, излиза наяве от импортирания в последния ден на служебното правителство в Народно събрание писмен отговор на въпрос на групата на ГЕРБ-СДС.

" На процедура госпожа Везиева уличи Кирил Петков в изкривяване на истината или, меко казано, неистина ", коментира Иванов.

Той цитира данните от Везиева, съгласно които на 31 май язовирът е бил цялостен, а по-късно, два дни по-късно, той е празен.
  " Тоест два дни е подготвяна тази медийна изява на Кирил Петков , който да се снима пред празни язовири. "
В средата на юни Кирил Петков , тогава длъжностен министър на стопанската система, заяви, че язовир  " Пазар дере " е празен. Той съобщи, че парите за ремонт са платени, само че той не е влезнал в експлоатация и по закон не може да бъде завиряван, в него не може да има вода и не могат да се употребяват нито за поливане, нито за други цели. 

" Едни пари са изхарчени, язовирите са построени, само че протоколите за предаване не са довършени и държавно дружество " Управление и стопанисване на язовири " не може да прави нищо друго, с изключение на да отвори шлюзовете и да не може тези язовири да се завирят ", изясни тогава той.

За този ремонт предходните ръководещи са платили 2,350 млн. лв.. Според изнесените от Петков данни за превозването на звук земна маса е плащана сума, която е 5 пъти над пазарната цена. Завишени са били още цените на влагания бетон.

Тогава ГЕРБ дефинираха тези разкрития като " тежка операция на предизборния щаб на Радев ". И заявиха, че язовирът е бил " съзнателно източен, за да може Кирил Петков да се снима на него и да заблуди обществото. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР