Министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев обсъдиха с представители

...
Министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев обсъдиха с представители
Коментари Харесай

Кирил Петков обсъди стратегическите инфраструктурни проекти на правителството с представители на ЕБВР и ЕИБ

Министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев разискаха с представители на Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) и на Европейската капиталова банка (ЕИБ) стратегическите инфраструктурни планове на държавното управление в областта на превоза и енергетиката, оповестиха от държавната осведомителна работа.

В хода на диалога бе дискутирана опцията тези значими за обществото планове да бъдат осъществени със съдействието и по разпоредбите на интернационалните финансови институции, във допустимо най-кратки периоди и в условия на оптималната бистрота. Акцент бе подложен също върху желанието на държавното управление да бъдат привлечени млади образовани българи от страната и от чужбина, които да пренесат интернационалния опит и положителни практики на работа при реализирането на плановете, заложени в програмата на кабинета.

В рамките на срещата представителите на Европейска банка за възстановяване и развитие и Европейска инвестиционна банка показаха поддръжка за финансиране на самодейността на министър-председателя за основаване на фонд „ Стамболов “, който би съдействал за завръщането у нас на сполучливите българи, получили обучение на международно равнище.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР