Министър-председателят Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова

...
Министър-председателят Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова
Коментари Харесай

Кирил Петков и Лена Бориславова на разпит в проукратурата

Министър-председателят Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова са призовани на разпит във Върховната касационна прокуратурата през днешния ден.

Петков би трябвало да повтори пред проверяващите имената, които е загатнал по време на срещата си с основния прокурор Иван Гешев в петък. Става дума за хора, за които, съгласно Петков, се знае, че са направили закононарушения, само че прокуратурата не ги проверява.

Бориславова е призована, тъй като е участвала на диалога на премиера с Иван Гешев.

В коментар за призоваването си Кирил Петков сподели, че на драго сърце ще свидетелства, само че и ще пита прокурорите за случаи като „ Барселонагейт “, „ Мата Хари “, „ Осемте джуджета “, автомагистралите, Българската банка за развиване и други.

„ Всичките тези въпроси са много значими, тъй като те са общоизвестни. Аз персонално не съм осведомен до този миг за съответни дейности, които са резултирали в евентуални обвинявания. Като желаеме да имаме работещо правораздаване, ние всички е хубаво да бъдем осведомени какви са дейностите, които прокуратурата взима по тези значими проблеми.

Ще създадем лист от всички изявления, свързани с всички тези известни лица. Този лист ще бъде възложен на прокуратурата, просто с цел да е ясно, че това са значими тематики за обществото. И всичките тези изявления е хубаво да не останат във въздуха, а да има реакция в границите на закона, в случай че прокуратурата реши, че това е най-добре. Разбира се, те са самостоятелен орган. Това си е тяхно решение “, сподели Кирил Петков.

Вчера стана ясно, че пояснение по прокурорската инспекция, по която са призовани Петков и Бориславова, е дал основният прокурор Иван Гешев като индивида, подал сигнал за изказванията на министър -председателя.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР