Министър-председателят Кирил Петков е провел срещи с главния съветник на

...
Министър-председателят Кирил Петков е провел срещи с главния съветник на
Коментари Харесай

Петков се срещна с президента на Световната банка и съветници на Байдън във Вашингтон

Министър-председателят Кирил Петков е провел срещи с основния консултант на американския президент по енергийните въпроси Амос Хохщайн , с подсекретаря по политическите въпроси Виктория Нюланд , с координатора по политиката на глобите Джим О‘Браян , както и с президента на Световната банка Дейвид Малпас, заяви пресслужбата на държавното управление.

Петков се е срещнал и с Джейк Съливан - консултант на американския президент Джо Байдън по въпросите на национална сигурност.

Разговорите са се е състояли в понеделник във Вашингтон. Там с изключение на министър председателят са и министърът на енергетиката Александър Николов, министърът на защитата Драгомир Заков, както и от заместник-министърката на външните работи Велислава Петрова.

Войната в Украйна, както и енергийната самостоятелност и диверсификация са били измежду тематиките, които Кирил Петков е разискал с представителите на американската администрация, показват от държавната пресслужба. Във фокуса на срещите са били още ограниченията на кабинета за премахване на корупцията, както и правосъдната промяна в България.

По-късно същия ден Петков е разговарял и с президента на Световната банка Дейвид Малпас . Двамата са договорили среща на интернационалната финансова институция с държавното управление в София.
 Срещата на българската делегация в централата на Световната банка във Вашингтон
Детайлите по организацията на срещата следва да бъдат конкретизирани, като задачата е задълбочаване на съдействието с още по-голяма добавена стойност за България, се споделя в известието на българското държавно управление.

Българската делегация е разговаряла и с изпълнителния шеф на Нидерландската група в Световната банка Кун Давидзе . Те са разискали опциите за даване на техническа помощ от Световната банка за България в поддръжка на промените в страната, както и за инфраструктура, опазване на здравето и планове по линия на Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР