Министър-председателят Кирил Петков е провел среща с главния прокурор Иван

...
Министър-председателят Кирил Петков е провел среща с главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Гешев на среща с премиера, поиска спецправосъдието да не бъде закривано

Министър-председателят Кирил Петков е провел среща с основния прокурор Иван Гешев , оповестиха от пресцентъра на държавното управление

Според информацията в границите на диалога Гешев е изискал да не бъдат закривани профилираните съд и прокуратура, чиято активност по думите му дава резултат.
Като имаме Гешев като основен прокурор, нямаме правораздаване
Като имаме Гешев като основен прокурор, нямаме правораздаване. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в предаването " Още от деня " на Българска национална телевизия. " Проб...
Прочети повече
Премиерът от своя страна е удостоверил решението, че двете профилирани звена би трябвало да бъдат закрити поради слабите им резултати в битката с корупцията и проведената престъпност, както и други систематични дефекти.

Срещата Гешев и Петков идва изненадващо и не беше оповестена авансово. По-рано през днешния ден медии разпространиха фотоси на основния прокурор на влизане в постройката на Министерски съвет. Срещата идва в седмици с високо напрежение сред прокуратурата и изпълнителната и законодателната власт. От началото на мандата си министър председателят неведнъж е казвал, че желае оставката на основния прокурор. Това беше повторено и от правосъдния министър Надежда Йорда нова. Гешев от своя страна изпрати писма до европейските институции с обвиняване, че политиците нарушават правилото на разделяне на управляващите.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР