Министър-председателят Кирил Петков е обсъждал с чуждестранни дипломати как да

...
Министър-председателят Кирил Петков е обсъждал с чуждестранни дипломати как да
Коментари Харесай

Генчовска: Петков е обсъжал с чужди дипломати как да бъде заобиколено ветото за РСМ

Министър-председателят Кирил Петков е обсъждал с задгранични дипломати по какъв начин да бъде заобиколено ветото на България върху присъединителните договаряния на Република Северна Македония (РСМ) с Европейския съюз. Това сподели в изявление за би Ти Ви през днешния ден външната министърка Теодора Генчовска.

Генчовска е измежду четиримата министри на партията " ИТН ", които водачът и Слави Трифонов разгласи през вчерашния ден, че напущат държавното управление. Тя заяви, че ще си подаде официално оставката на следващия ден.

По думите ѝ в ръководеното от нея министерство има паметни мемоари с гриф " поверително ", които демонстрират, че Петков е водил упоменатите диалози с европейски дипломати. Тя не даде други детайлности за документите.

" Министерството на външните работи е съвършена институция - сподели Генчовска. - След всяка среща има паметна записка със съответни гриф. Според наличието те имат друг гриф и когато е належащо, могат да бъдат показани ".

Тя сподели, че не е участвала на диалози на Петков с задгранични дипломати за отпадане на ветото, само че добави, че е била осведомена от нейни европейски сътрудници, че министър председателят води такива диалози настрана. Петков отхвърли през днешния ден да е водил две разнообразни политики към РСМ.

" В наши диалози с представители на европейски институции, те са ни уведомили, че има други сигнали от премиера ", сподели Генчовска.

В настрана интеврю за би Ти Ви през днешния ден депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов сподели записка, която съгласно него е с почерка на Петков, на която министър председателят по думите му е начертал проект за евроинтеграцията на РСМ. Планът съгласно депутата допуска първо България да вдигне ветото си, а по-късно РСМ да извърши българските условия.

" Готов съм да се подложа на детектор на лъжата за тази записка, а и в България има положителни графологични специалисти, които могат да потвърдят, че този шрифт е почеркът на министър-председателя ", сподели Балабанов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР