Министър-председателят Кирил Петков е обсъдил войната в Украйна и усилията

...
Министър-председателят Кирил Петков е обсъдил войната в Украйна и усилията
Коментари Харесай

Джейк Съливан: САЩ са солидарни с България предвид поредния опит на Русия да ползва енергията като оръжие

Министър-председателят Кирил Петков е разискал войната в Украйна и напъните за диверсификация на енергийните доставки със съветника по национална сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.

Двамата са обменили отзиви по отношение на непредизвиканата военна експанзия на Русия против Украйна като са удостоверили готовността си да продължат да поддържат народа и държавното управление на Украйна и да накарат Русия да заплати за своите дейности, оповестиха от Съвета по национална сигурност на Съединени американски щати, представени от американското посолство у нас.

Джейк Съливан е подчертал солидарността на Съединени американски щати с България поради следващия опит на Русия да употребява силата като оръжие и е разискал с министър-председателя настоящите старания за подсилване на европейската резистентност посредством по-нататъшно диверсифициране на енергийните доставки за Европа.

Американският консултант по национална сигурност е изразил поддръжка и за акцента, който българското държавно управление слага върху върховенството на закона и промените за битка с корупцията.

Тема на срещата е била и значимостта да бъдат насърчавани стабилността и просперитета на Западните Балкани.

Срещата е в границите на визитата на българската делегация, водена от премиера Кирил Петков в Съединени американски щати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР