Министър-председателят Кирил Петков е на работно посещение в САЩ днес

...
Министър-председателят Кирил Петков е на работно посещение в САЩ днес
Коментари Харесай

Петков иска втечнен газ от САЩ

Министър-председателят Кирил Петков е на работно посещаване в Съединени американски щати през днешния ден и на следващия ден, с цел да сложи значимите за България въпроси на енергийната и икономическа сигурност, оповестиха от държавната пресслужба.

Визитата във Вашингтон е част от проекта на държавното управление за координирано решение на проблемите с газа и инфлацията.

Премиерът Петков ще разговоря с високопоставени представители на държавното управление на Съединени американски щати и с президента на Световната банка Дейвид Малпас.

Основни тематики на срещите му ще са ограничения за енергийна самостоятелност на България след едностранното преустановяване на доставките на газ от страна на „Газпром“.

Отбраната и вложенията също ще са част от диалозите в подтекста на съветската експанзия в Украйна и одобряване на българския суверенитет.

Във Вашингтон министър председателят Петков е дружно с министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на защитата Драгомир Заков и заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Визитата в Съединени американски щати е по покана на ръководителя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген.

Планирано е присъединяване на българския министър председател в лидерска среща на най-високо равнище, проведена от Конференцията, която е одобрена като един от най-значимите интернационалните конгреси по въпросите на външната политика и сигурността.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР