Министър-председателят Кирил Петков е на работно посещаване в Съединени американски

...
Министър-председателят Кирил Петков е на работно посещаване в Съединени американски
Коментари Харесай

Премиерът Петков е на двудневно работно посещение в САЩ

Министър-председателят Кирил Петков е на работно навестяване в Съединени американски щати през днешния ден и на идващия ден, за да постави значимите за България въпроси на енергийната и икономическа сигурност, оповестиха от държавната пресслужба. Визитата във Вашингтон е част от плана на държавното ръководство за координирано решение на проблемите с газа и инфлацията.

Премиерът Петков ще разговоря с високопоставени представители на държавното ръководство на Съединени американски щати и с президента на Световната банка Дейвид Малпас. Основни тематики на срещите му ще са ограничавания за енергийна автономия на България след едностранното прекратяване на доставките на газ от страна на " Газпром ".

Отбраната и вложенията също ще са част от разговорите в подтекста на руската агресия в Украйна и одобрение на българския суверенитет. Във Вашингтон министър ръководителят Петков е заедно с министъра на енергетиката Александър Николов, министъра на отбраната Драгомир Заков и заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Визитата в Съединени американски щати е по покана на ръководителя на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген. Планирано е присъединение на българския министър ръководител в лидерска среща на най-високо ниво, извършена от Конференцията, която е утвърдена като един от най-значимите интернационалните конгреси по въпросите на външната политика и сигурността.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР