Министър-председателят Кирил Петков е на посещение в Стара Загора днес,

...
Министър-председателят Кирил Петков е на посещение в Стара Загора днес,
Коментари Харесай

Кирил Петков ще инспектира изграждането на газовата връзка с Гърция

Министър-председателят Кирил Петков е на посещаване в Стара Загора през днешния ден, където ще инспектира напредъка в построяването на междусистемната газова връзка Гърция-България през днешния ден, оповестиха от държавната пресслужба.

Газова връзка е с дължина от 140 км на българска територия. Предвиденият първичен потенциал на интерконектора е 3 милиарда м3/год., а оптималният до 5,5 милиарда м3/год. на идващ стадий. Газопроводът IGB ще бъде с диаметър на тръбата ~813мм и с налягане ~ 57 бара на входната точка и налягане на изходната точка ~ 42 бара.

Проектът за газопровода IGB е от основно значение за повишение на сигурността на доставките и за обезпечаване на диверсификация на източниците на природен газ за България и за Югоизточна Европа и за по-голяма интеграция на пазарите на газ, която включва планове за взаимосвързаност България-Гърция, България-Румъния, Румъния-Унгария.  Въвеждането му в употреба ще разреши достъп до разнородни източници на природен газ и LNG, ще подтиква конкуренцията на пазара и ще докара до осезаеми позитиви за крайните консуматори, акцентират от пресслужбата на Министерския съвет.

Междувременно цената на природния газ в Европа се намали с 0,09% тази заран, по данни на борсата ICE. Априлските фючърси на хъба TTF в Нидерландия се търгуват за 105 евро за мегаватчас или към 1160 $ за 1000 куб. метра през днешния ден.

Търговията тази заран стартира от 106 евро за мегаватчас. Впоследствие цената варираше сред до 105 и 107 евро за мегаватчас. Вчера борсата затвори при 105,88 евро за мегаватчас.

" Газпром " продължава да подава газ към Европа през Украйна съвсем до оптимални размери, заяви формалният представител на холдинга Сергей Куприянов, представен от ТАСС. Доставката по газопровода " Ямал-Европа ” е спрян за четвърти следващ ден, информира БТА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР