Министър-председателят Кириакос Мицотакис е поискал извънредна среща в 10:30 часа

...
Министър-председателят Кириакос Мицотакис е поискал извънредна среща в 10:30 часа
Коментари Харесай

Мицотакис извика гръцкия вътрешен министър за бързо разследване на случая с убития журналист

Министър-председателят Кириакос Мицотакис е изискал изключителна среща в 10:30 часа в кабинета си с министъра на гражданската отбрана Михалис Хрисохоидис, за бързо следствие на случая с убийството на журналиста Йорго Караиваз.

Маршрутът, по който през вчерашния ден се е движил журналистът, е подложен под микроскопа от полицейските управляващи, от студиото на телевизия Стар до дома му в квартал Алимос.

Екзекуцията на Г. Караиваз наподобява е била добре планувана и по тази причина полицията приказва за „ смъртен контракт “. Фактът, че двамата убийци са разкрили лицата си, е притеснителен.

От Гръцката полиция изясниха, че Йорго Караиваз в никакъв случай не е съобщавал за закани против него, нито е желал полицейска отбрана.

Полицейски чиновници не изключват обстоятелството, че двамата убийци са имали съучастници, които са следили жертвата от момента, в който е напуснал телевизия STAR, или са дали „ сигнал “ за идването му в точката на засадата.

Възможно е обаче убийците да са следвали журналиста или са познавали толкоз добре неговата стратегия, че са чакали покрай къщата му, с цел да го убият.

Според очевидци, двамата убийци са били облечени с камуфлажни грейки, с медицински маски без да скриват лицата си. Движели са се с елементарен скутер, а убийството е осъществено с 9 мм револвер със заглушител.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР