Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва

...
Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва
Коментари Харесай

Премиерът ще участва в Срещата на върха на НАТО във Вашингтон

Министър-председателят и министър на външните работи Димитър Главчев ще взе участие в Срещата на върха на НАТО, която ще се организира от 9 до 11 юли във Вашингтон.

По време на срещата ще се организира гала по честване на 75-годишнината от основаването на НАТО, отбелязваща значимостта и ролята на Алианса в актуалната среда на съществени провокации пред сигурността, на фона на продължаващата трета година съветска военна експанзия против Украйна.

Основни резултати от срещата се чака да бъдат решения, свързани със усилването на сдържащия и защитителен капацитет на НАТО, продължаването и институционализирането на политическата и практическа поддръжка на Алианса за Украйна, задълбочаване на връзките с сътрудниците на НАТО от Индийско-тихоокеанския район.

В рамките на форума ще бъде извършено съвещание във формат съдружници, съвещание на Съвета НАТО-Украйна с присъединяване на президента на Украйна Володимир Зеленски, както и партньорски формат с индийско-тихоокеанските сътрудници Австралия, Нова Зеландия, Япония и Република Корея и с ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия.

В американската столица се чака да участват 36 държавни и държавни ръководители. В делегацията, водена от премиера Главчев във Вашингтон, ще вземат участие министърът на защитата Атанас Запрянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министрите на външните работи Мария Ангелиева и полк. Невяна Митева и заместник-министърът на защитата Аделина Николова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР