Министър-председателят Гълъб Донев се срещна днес с ръководствата на национално

...
Министър-председателят Гълъб Донев се срещна днес с ръководствата на национално
Коментари Харесай

Гълъб Донев и социалните партньори обсъдиха бюджета за догодина

Министър-председателят Гълъб Донев се срещна през днешния ден с управленията на национално представителните синдикални и работодателски организации. В диалога със обществените сътрудници участваха също заместител министър-председателят по обществените политики и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова.
Бюджетът за 2023 година беше главната тематика, дискутирана в хода на срещата в Министерския съвет. Синдикатите и работодателите бяха осведомени с другите разновидности, които Министерството на финансите е създало във връзка с държавните запаси през 2023 година и съответните вероятни планове по отношение на приходната и разходната част на бюджета. Социалните сътрудници от своя страна показаха позициите си по тематиката. Управлението на дълга, преодоляването на инфлацията и методите за ограничение на сивия бранш също бяха разисквани в границите на диалога. Акцент беше подложен и върху смисъла на средствата по линия на европейските стратегии и Плана за възобновяване и резистентност.
В хода на срещата бяха изразени опасения от популистки решения, свързани с бюджета за следващата година, които има риск да произтекат в резултат на несигурната политическа обстановка в страната. Министър-председателят Гълъб Донев уточни, че е належащо да се подходи с разсъдък към съставянето на бюджета и политиците да се отнесат с огромна отговорност към обещанията си и решенията какво да се прави с парите на страната и на българските жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР