Министър-председателят е сърдит на ветото на президента. Премиерът Бойко Борисов

...
Министър-председателят е сърдит на ветото на президента. Премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов сърдит на Радев, президентът проявил егоцентризъм

Министър-председателят е ядосан на ветото на президента. Премиерът Бойко Борисов дефинира ветото на президента като забавно и ненадейно. Всеки ден той разговарял с Румен Радев. Дори през днешния ден към 10.00 часа се чули. Това стана ясно от брифинга на министър-председателя в Министерския съвет.

Според него претекстовете му били по отношение на настояванията на Българска социалистическа партия. При диалог с Радев двамата се разбрали какво ще се промени в закона. Президентът го предизвестил за претекстовете за спекулата и за погрешна информация, популяризирана през медиите.

Никой не може да ни каже какъв брой време ще продължи тази пандемия , посочи министър председателят. Затова той желал да чуе всички отзиви, даже и спорни. Всичко, каквото се прави, било за здравето на хората, по думите му. Борисов е сюрпризиран, че за два дни президентът си сменил мнението.

Първата ни задача е да защитим здравето и живота на хората, регистрира още министър председателят. О лигарсите желали цялата тежест в този момент да падне върху страната. Второто, за което се грижим, е нашите пенсионери да имат пенсии за дълго време напред, регистрира министър-председателят. До последния лев ще стискаме, с цел да има пари за пенсионерите, разгласи той.
 Радев постанова отчасти несъгласие върху закона за изключителното състояние Обновена
Радев постанова отчасти несъгласие върху закона за изключителното състояние

Това разгласи той в Президенството

Румен Радев не давал никакво решение. Няма пандемия, която да е под една година, по думите на премиера. Изведнъж можем да се окажем в сериозна обстановка, притеснява се Бойко Борисов. Едва от седмица сме в изключителна обстановка, по думите му. Самолети към този момент не ни трябват, сподели министър председателят. Армия няма, притеснява се той. Един батальон в случай че събереш, той ще се разболее от ковид, обезпокоен е Бойко Борисов. Със седмици сме изпреварили ограниченията, които другите страни вземали. За четири дни реорганизирахме цяла промишленост, похвали се той. Досега в диалозите с президента Румен Радев проявявал схващане. След ветото в щаба се чудели със същия човек ли са разговаряли. За Борисов във ветото проличал егоцентризмът на президента.

Армията щяла да се включи, когато " омалее " полицията. Плавно вкарваме ограниченията, с цел да няма стрес, акцентира министър председателят. " Защо е нужно да си играем със страховете на хората? " , недоумява Борисов. Който се заиграва със страховете на хората, обезпечено губи, по думите му. А ко трае 2-3 месеца тая гнусота коронавирусът, ще се оправим, увери той.
 Армията ще бори вируса със снаряжение, не с прашки, отсече Каракачанов
Армията ще бори вируса със снаряжение, не с прашки, отсече Каракачанов

Министърът чака удължение на изключителното състояние

Премиерът даде обещание поддръжка за засегнатите. На Корнелия Нинова споделил: " Не ни карайте да харчим остатъка, нали се готвите да управлявате ". Той още веднъж се зарече да резервира дребното мазнинка в страната. При потребност щял да я пусне. Този месец няма да го усетим, акцентира Бойко Борисов. Какво го промени от четвъртък до неделя, още веднъж се върна той към ветото на Румен Радев. Имаме 30 заболели от ковид в лечебни заведения. А се готвим за 400 0, обезпокоен е министър председателят.

Само единни ще се оправим, по думите на премиера. Ние сме във война, отсече той. " В какво ни укорява? ", сърдит е Борисов. Не ни е елементарно да строим контролно-пропусквателен пункт, показа министър-председателят. Ще създадем вярното, закани се Бойко Борисов. Винаги съм бил добър собственик, регистрира той. П ълна възбрана за излизане от у дома може да има единствено при рекомендации от оперативния щаб. Там не се вършим на по-умни от тях, тъй като за това са учили, посочи Борисов.

Дай Боже това да свърши, по този начин отговори на въпроса дали ще се удължи изключителното състояние. А ко няма затруднение на ситуацията, няма да се удължи изключителното състояние в страната. Това ми предизвиква болежка, вместо да приказваме в един глас за верните неща, някой се прави на популист, показа министър председателят Бойко Борисов. През рецесия се минава единствено с ограничения и готовност, посочи той. Това е доста гадна, отрицателна сила това, дето го прави президентът, и в този момент аз да разясня, изясни министър-председателят. В началото на войната постоянно било безпорядък. Когато докторите му кажат, че вирусът се маха, на минутката щял да анулира изключителното състояние.

Припомняме, през днешния ден президентът Румен Радев наложи отчасти несъгласие върху изключителния закон, откакто по-рано денем от АИКБ настояха за това.

Вчера от партия " Воля " се оповестиха срещу текст от закона за изключителното състояние.

На 20 март депутатите поспориха към час за заглавието на изключителния закон.
 Президент и министър председател загърбват несъгласията, дават се по 1000 лева на медиците
Президент и министър председател загърбват несъгласията, дават се по 1000 лева на медиците

Ежедневно ще беседват и ще си обменят планове и мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР