Министър-председателят Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати, където

...
Министър-председателят Димитър Главчев заминава утре за Съединените американски щати, където
Коментари Харесай

Главчев ще участва в Срещата на върха за бъдещето в Ню Йорк на 22 и 23 септември

Министър-председателят Димитър Главчев отпътува на следващия ден за Съединените американски щати, където ще взе участие в Срещата на върха за бъдещето. Форумът, който ще се състои на 22 и 23 септември в Ню Йорк, е главното събитие през така наречен Седмица на високо ниво на Организация на обединените нации, в която вземат участие държавните и държавни ръководители от целия свят. Премиерът Главчев ще взе участие с изявления в пленарния спор на срещата на високо ниво и в интерактивния разговор „ Към общо цифрово бъдеще “. В рамките на визитата в Съединени американски щати министър председателят Главчев ще се срещне с представители на българските общности в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис.

Идеята за привикване на Срещата на върха и приемането на Пакт за бъдещето бе стартирана от Генералния секретар на Организация на обединените нации през 2021 година и съставлява кулминационна точка на напъните за реформиране на световните интернационалните институции, в това число Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и интернационалните банки за развиване. Целта на Пакта за бъдещето е да удостовери и ускори уговорките на страните към интернационалния мир и сигурност, устойчивото развиване, опазването на планетата и потреблението на космоса за мирни цели.

В анекси към Пакта за бъдещето се отделя особено внимание на основаването на благоприятни условия за благополучие на бъдещите генерации и на потреблението на капацитета на цифровите технологии за задачите на мира и развиването. Най-трудните въпроси в договарянията по Пакта за бъдещето са свързани с поемането на отговорности за битка с климатичните промени и световното стопляне и реформиране на интернационалните финансови институции и облекчение на дълговото задължение за по-добра поддръжка на разрастващите се страни.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР