Министър-председателят Димитър Главчев ще участва в Първата среща на върха

...
Министър-председателят Димитър Главчев ще участва в Първата среща на върха
Коментари Харесай

Главчев ще представлява страната ни на срещата за мир в Швейцария

Министър-председателят Димитър Главчев ще взе участие в Първата среща на върха за мир в Украйна, която стартира през днешния ден и ще продължи в неделя,в швейцарския курорт Бюргенщок, оповестиха от Министерския съвет.

Форумът, проведен от Швейцария и Украйна, се чака да сложи рамка за бъдещи мирни договаряния с Русия, както и да дефинира ясна пътна карта на основата Устава на Организация на обединените нации, интернационалното право и правила на „ Формулата за мир “ на президента Володимир Зеленски.

България взе участие в четири от съответните работни групи на самодейността – по „ Продоволствена сигурност “, „ Енергийна сигурност “ и „ Възстановяване на справедливостта “, и като съпредседател по
„ Екологична сигурност “, дружно с Германия и Финландия.

Основните фокуси на Срещата се чака да бъдат образуване на общо схващане и консолидиране на обединен метод измежду допустимо най-вече страни, обезпечаване на платформа за полемики на високо ниво по отношение на рамката на предстоящ кротичък развой за Украйна, като за първи път ще се разиска на най-високо политическо равнище по какъв начин Русия може да бъде включена в него.

След визитата в Швейцария министър председателят Димитър Главчев отпътува за
Брюксел, където на 17 юни, понеделник, ще взе участие в неофициалната среща на водачите на Европейския съюз. На нея държавните и държавните ръководители ще обсъдят институционални въпроси след провелите се избори за Европейски парламент.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР