Министър-председателят Димитър Главчев посети опожареното село Воден. Пламъците там унищожиха

...
Министър-председателят Димитър Главчев посети опожареното село Воден. Пламъците там унищожиха
Коментари Харесай

Главчев в село Воден: Хората ще получат помощ. Съчувствам на всички, които са пострадали в тази стихия

Министър-председателят Димитър Главчев посети опожареното село Воден. Пламъците там унищожиха 35 къщи и десетки домашни животни. Премиерът даде обещание, че потърпевшите ще получат помощта, която им се поставя по закон.

„ Държах персонално да видя защо става въпрос, тормози ме тъгата на хората. Имаше спорни отзиви и по тази причина съм тук, да схвана дали има пропуски. Ако има такива, ще бъдат взети ограничения “, съобщи Главчев.

Министър-председателят се е свързал с министъра на превоза и е разпоредил той да влезе в връзка с мобилните оператори, които би трябвало слагат мобилна клетка в региона.

„ Не може да бъде отнето правото на връзка на хората, където и да е било. Съчувствам на всички, които са потърпевши в тази буря. Оттук нататък ще се ревизира дали съответно са реагирали пожарникарите тук на място “, сподели още Димитър Главчев.

Премиерът разяснява и поисканите оставки в държавното управление от депутати от ПП-ДБ и „ Възраждане “ поради огнената буря.

„ Нямам проблеми с оставките, само че не е в този момент времето, когато би трябвало да има единение в нацията да се борим със стихията. Когато има единодушие, се работи по-добре. Утре ще свикам съвещание на Съвета за сигурност към Министерски съвет и ще бъдат изяснени много тематики “, съобщи той.

„ Хубавото в нещастието е, че няма човешки жертви. Няма задоволително техника. Пожарникарите работят на лимита на силите си “, сподели още Главчев.

Към 20.30 часа чиновниците на ГДПБЗН вземат участие в локализирането и ликвидирането на 95 катастрофи с 981 пожарникари и 332 пожарни автомобила в страната, прецизират от Министерство на вътрешните работи.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР