Министър-председателят Димитър Главчев е в Брюксел, за да участва в

...
Министър-председателят Димитър Главчев е в Брюксел, за да участва в
Коментари Харесай

Димитър Главчев от Брюксел: Българската позиция за РСМ е общоевропейска

Министър-председателят Димитър Главчев е в Брюксел, с цел да взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет на 27 и 28 юни. Той съобщи, че ще упорства Европейският съвет да препотвърди заключенията си по отношение на Северна Македония и да призове страната да съблюдава поетите задължения, с цел да продължи по пътя си към Европейски Съюз.
 
" Очаквам да се съблюдават ангажиментите и по тази причина ще напомня на сътрудниците какви задължения са поети още на 18 юли 2022 година, когато беше по-широката рамка и каква е пътната карта за приемане на Северна Македония. Декември 2023 година беше по-конкретизирано и тъкмо беше фокусът върху конституционните промени. Напоследък виждаме изказвания от партийни водачи и от държавни ръководители от РСМ, че няма да се вършат такива промени. Ще срещна сътрудниците от Европейския съвет какви са настроенията и просто да си напомним какво е било признато по този мотив ".
 
" Не съм разговарял с сътрудника от Гърция по въпроса, само че допускам и той няма да остане безразличен. За мен е значимо да покажем каква е българската позиция, която е общоевропейска прочее ", уточни Главчев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР