Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес, 26 октомври, на официално посещение

...
Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес, 26 октомври, на официално посещение
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на посещение в Босна и Херцеговина


Министър-председателят Бойко Борисов отпътува през днешния ден, 26 октомври, на публично посещаване в Босна и Херцеговина. Това е първото посещаване в страната на началник на българското държавно управление, оповестиха от държавната пресслужба.

В Сараево Борисов ще беседва с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич, с председателстващите и заместник-председателстващите на двете камари на Парламента, както и с члена на Председателството Бакир Изетбегович.

По време на визитата ще бъде подписано съглашение за изменение на Спогодбата сред българското държавно управление и Съвета на министрите на Босна и Херцеговина за интернационалните автомобилни транспорти на пасажери и товари. Документът има за цел да насърчи съдействието в региона на автомобилния превоз сред двете страни. Прилагането на документа ще понижи рестриктивните мерки по маршрутите на българските камиони, ще докара до общото понижаване на експлоатационните разноски и благоприятни условия за коопериране сред превозвачите на основата на търговски и пазарни съглашения и бизнес правила.

През първия ден от визитата в Сараево министър председателят Бойко Борисов ще посети военната база „ Бутмир “, където ще беседва с командващия въоръжените сили на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина генерал-майор Антон Валднер и с командира на Щаба на НАТО бригаден военачалник Робърт Хюстън и ще се срещне с българския контингент, участващ в задачата EUFOR Althea.

В формалната делегация, съпътстваща министър-председателя Бойко Борисов, са вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министрите Ивайло Московски и Емил Караниколов.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР