Министър-председателят Бойко Борисов вече е в Швейцария, където ще участва

...
Министър-председателят Бойко Борисов вече е в Швейцария, където ще участва
Коментари Харесай

Премиерът Борисов ще участва в Годишната среща на Световния икономически форум в Давос

Министър-председателят Бойко Борисов към този момент е в Швейцария, където ще взе участие в 50-а Годишна среща на Световния стопански конгрес в град Давос, оповестиха от държавния пресцентър.

Темата на тазгодишната среща, която продължава до 22 януари, е "Заинтересовани страни за един кохерентен и резистентен свят ". Очакват се към 3000 участници във форума, измежду които президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел и ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард.

В първия ден от форума министър председателят Борисов ще взе участие в сесията на тематика „ Диалог за дипломацията на Западните Балкани “. Сесията служи като продължение на стратегическия разговор за Западните Балкани, една от главните начинания на дневния ред на форума в Давос по тематиката за Европа. Акцент ще бъде подложен върху районното съдействие в подтекста на икономическото развиване на района. Премиерът Борисов ще се включи и в полемика, отдадена на Централна и Източна Европа, като фокус на диалога ще бъдат вероятните решения, които бизнесът и държавните водачи могат да дадат за насърчаването на устойчивия напредък и развиване.

В рамките на първия ден на форума в Давос министър-председателят Бойко Борисов е поканен и на вечеря, давана от създателя на Световния стопански конгрес професор Клаус Шваб.

В сряда министър председателят Борисов ще взе участие в неофициалната среща на международните стопански водачи на тематика "Доминираща Европа ". Сред главните акценти на полемиката ще бъдат провокации пред европейската конкурентоспособност.

По време на визитата си в Давос министър-председателят Борисов ще организира и двустранни срещи.

Даво́с (на немске: Davos; на италиански: Tavate, Тавате , на локалния акцент Tafaas, Тафаас ) е град в Източна Швейцария на река Ландвасер, в Алпите на височина 1574 метра.

Този планински курорт и ски-център е прочут основно като мястото на осъществяване на Световния стопански конгрес.

Историята на града стартира с това, че още през XIX век лекарите признали полезността на микроклимата на високопланинската котловина за болните от белодробни болести. В средата на ХХ век градът придобива популярност като фешън център за ски алпийски дисциплини.

В Давос всяка година се организира интернационален шампионат по хокей, прочут като "Купата на Шпенглер ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР