Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Осмата среща на държавните

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Осмата среща на държавните
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Осмата среща на държавите от ЦИЕ и Китай в Дубровник


Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в Осмата среща на държавните и държавните ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Инициативата „ 16+1 “ ще се организира на 11 и 12 април в Дубровник, оповестиха от държавната осведомителна работа.

На 11 април министър председателят Бойко Борисов ще беседва с ръководителя на Държавния съвет на Китайската национална република Ли Къцян. Двамата държавни ръководители се срещнаха последно през юли предходната година в София, когато България беше хазаин на Седмата среща на върха на „ 16+1 “. Тогава бяха реализирани значими договорености като основаването на Глобален център за партньорство на страните от ЦИЕ и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China), присъединяване на Китай в реализирането на планове в разнообразни браншове и бяха подписани документи за поощряване на икономическото и комерсиалното съдействие.

На 12 април в границите на Срещата на върха в Дубровник ще бъде открит Деветия бизнес конгрес на страните от ЦИЕ и Китай. Тримата министър-председатели Бойко Борисов, Ли Къцян и Андрей Пленкович ще открият публично Глобалния център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай, чието основаване беше контрактувано по време на Срещата на върха в София.

В делегацията, водена от премиера Борисов в Дубровник, ще бъдат министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, както и националният представител Лиляна Павлова.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР