Министър-председателят Бойко Борисов ще участва днес в Съвета за сътрудничество

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва днес в Съвета за сътрудничество
Коментари Харесай

Борисов заминава на посещение в Румъния и Словения

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие през днешния ден в Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния. Четиристранната среща на балканските водачи ще се организира в Букурещ, оповестиха от държавната пресслужба.

Премиерът на Румъния Виорика Дънчила ще бъде хазаин на сътрудниците си от Гърция и България и на президента на Сърбия Александър Вучич.

Държавните и държавни ръководители на четирите страни ще обсъдят развиването на общите инфраструктурни планове в подтекста на свързаността на Балканите, сигурността и стабилността в района и поддръжката за евроинтеграцията на страните от Западните Балкани.

Още през днешния ден Борисов ще отпътува за Словения, където ще взе участие в Срещата на върха на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Форумът ще се организира в Бърдо при Краню, като страната хазаин е ротационен ръководител на ПСЮИЕ.

По време на диалозите ще бъде разисквано задълбочаването на съдействието сред страните от района, изключително в региона на свързаността, сигурността, стабилността и икономическия напредък, както и усилване на съдействието с Европейски Съюз и другите интернационалните организации и институции.

Лидерите на страните-участнички в ПСЮИЕ ще изберат и нов общоприет секретар на оперативния орган на Процеса - Съветът за районно съдействие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР