Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе днес сутринта среща с министрите

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе днес сутринта среща с министрите
Коментари Харесай

Правителството обявява проекти за решаване на водната криза в Перник

Министър-председателят Бойко Борисов ще организира през днешния ден сутринта среща с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на стопанската система Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова.

На нея ще бъдат представяни и разисквани планове за решение на водната рецесия в Перник. На диалога ще участват още кметовете на София и на Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, регионалният шеф на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

Срещата стартира в 9 часа, а след нея ще има изказвания за медиите. Днес кметът на Перник Станислав Владимиров разгласи през вчерашния ден, че чака да се показват трайни решения на казуса с водата на града. Такова обещания през седмицата даде министъра на стопанска система Емил Караниколов.

Перник е на воден режим от 18 ноември. От 20 декември той беше затегнат в допълнение, като в този момент вода има 8 часа на денонощие.

До момента страната е набелязала редица ограничения - ремонт на пречиствателни станции, замяна на части от централния тръбопровод и други, за реализацията на които бяха отпуснати 35 милиона лв.. Основният проблем остава, че в язовир " Студена " не постъпват задоволително нови количества вода.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Водната рецесия в Перник (133)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР